SVLS

Ложе под заштитом

Једна од централних идеја Масонства јесте заједништво и међусобно поштовање Браће у Ложама. Спајање, а не разградња – уједињени а не разједињени. Ложе СВЛС су уједињене у идеје да заједно Браћа граде себе и наше друштво на боље.

ложе под заштитом

ЛОЖА ПЕТАР II ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ

Ор. Нови Сад

Ложа No 001 Суверене Велике Ложе Србије. Датум формирања и Уноса Светла у Ложу је 21.01.6017. г.и.с. и од тог момента постаје Права и Потпуна Слободнозидарска Ложа. Ложа из које је потекла идеја о стварању независне Велике Ложе која прати праву идеју Масонерије и Слободног Зидарства без компромиса и одступања. Ложа носи име једног од највећих мислилаца нашег народа и пут који је зацртао он и још многи Масони доследно прати. Из Ложе Петар II Петровић Његош настале су скоро све остале Ложе под заштитом СВЛС. 

ЛОЖА ИВО АНДРИЋ

Ор. Нови Сад

Ложа No 002 Суверене Велике Ложе Србије, формирана из Ложе Петар II Петровић Његош која носи име нашег јединог нобеловца а уједно и познатог Масона. Доследно прати идеју Масонства и са Браћом врло повезаном и уједињеном снажан је стуб Суверене Велике Ложе Србије. Датум формирања и Уноса Светла је 02.11.6018. г.и.с. Из Ложе Иво Андрић је проистекла Ложа Свети Георгије.

ЛОЖА СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ

Ор. Нови Сад

Унос Светла у Ложу води се датум 02.11.6018. г.и.с. Тренутно у успаваном стању услед суспензије Старешине Ложе и неколицине Браће, чека своје поновно буђење и реактивацију у складу са Масонском традицијом. Ложа формирана из Ложе Петар II Петровић Његош. 

ЛОЖА АЛМА МОНС

Ор. Нови Сад

Ложа No 004 Суверене Велике Ложе Србије. Добила Светло дана 20.04.6019. г.и.с. и од тада вредно и упорно ради на Масонском јединству и изградњи браће кроз ученички, помоћнички и мајсторски степен својих чланова. Старешина и офирици Ложе вредно раде на градњи и путу Ложе. Ложа формирана и почела градњу из Ложе Петар II Петровић Његош.

ЛОЖА СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ

Ор. Нови Сад

Ложа No 005 и за понос Ложе Иво Андрић из које је израсла и Унела Светло дана 18.09.6019. г.и.с. Изградња Ложе и мотивација Браће у Ложи да заједно са осталом Браћом из СВЛС допринесу Масонском путу Обедијенције се показује на сваком кораку и снажан је чинилац Суверене Велике Ложе Србије.

ЛОЖА ФАРОС

Ор. Нови Сад

Ложа No 006. Најмлађа али уједно и веома компактна Ложа која јединством Браће у својим редовима може да буде пример свим Ложама на Свету. Јаког имена Ложе, Браћа се труде да буду светионик свима који су ”залутали” са пута којим се водимо. Датум Уноса Светла у ложу је 23.08.6019. г.и.с. Ложа формирана из Ложе Петар II Петровић Његош.